Stek el grytstek nöt
| Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 14,4 | % | |
| Protein | 85,6 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 152 | kcal |
| Energi kJ | 635 | kJ | |
| Fett | 4,6 | g | |
| Protein | 27,3 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,1 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
| Kolesterol | 69,6 | mg | |
| Mättade fettsyror | 2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 243 | mg |
| Jod | 7 | µg | |
| Järn | 3,15 | mg | |
| Kalcium | 8 | mg | |
| Kalium | 438 | mg | |
| Magnesium | 28 | mg | |
| Natrium | 136 | mg | |
| Selen | 10,5 | µg | |
| Zink | 6,31 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,13 | mg |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 4,6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,6 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 6 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,25 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,02 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,29 | mg | |
| Vitamin D | 0,66 | µg | |
| Vitamin E | 0,13 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Avfall | 18 | % | |
| Vatten | 66,5 | g | |