Spenatstuvning
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 13,4 | % | |
| Protein | 42,7 | % | |
| Kolhydrater | 43,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 42 | kcal |
| Energi kJ | 177 | kJ | |
| Fett | 1,1 | g | |
| Kolhydrat | 3,6 | g | |
| Protein | 3,5 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Kolesterol | 2,2 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,5 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,2 | g |
| Fibrer | 1,8 | g | |
| Monosackarider | 0,2 | g | |
| Sackaros | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 62 | mg |
| Jod | 26 | µg | |
| Järn | 0,91 | mg | |
| Kalcium | 174 | mg | |
| Kalium | 320 | mg | |
| Magnesium | 54 | mg | |
| Natrium | 186 | mg | |
| Selen | 0,9 | µg | |
| Zink | 0,64 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,36 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 74 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2775 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 5 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 237 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,08 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
| Vitamin E | 0,36 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Vatten | 88,3 | g | |