Sojabiff stekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Vegetabiliska produkter ex soja produkter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 29,4 | % | |
| Protein | 27,5 | % | |
| Kolhydrater | 43,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 151 | kcal |
| Energi kJ | 633 | kJ | |
| Fett | 7,8 | g | |
| Kolhydrat | 11,4 | g | |
| Protein | 7,3 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,6 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,6 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,2 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 2,6 | g | |
| Mättade fettsyror | 2,3 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,9 | g |
| Fibrer | 3,5 | g | |
| Monosackarider | 1,4 | g | |
| Sackaros | 0,9 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 127 | mg |
| Jod | 54 | µg | |
| Järn | 1,91 | mg | |
| Kalcium | 52 | mg | |
| Kalium | 469 | mg | |
| Magnesium | 61 | mg | |
| Natrium | 461 | mg | |
| Selen | 0,8 | µg | |
| Zink | 0,88 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,84 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 27 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 12 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 43 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 44 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
| Vitamin D | 0,54 | µg | |
| Vitamin E | 0,84 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,4 | g |
| Avfall | 4 | % | |
| Vatten | 67,7 | g | |