Skaldjurssallad västkust u dressing
| Maträttstyp: | Sallad |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 7,3 | % |
| | Protein | 76,6 | % |
| | Kolhydrater | 16,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 58 | kcal |
| | Energi kJ | 242 | kJ |
| | Fett | 0,9 | g |
| | Kolhydrat | 2 | g |
| | Protein | 9,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,3 | g |
| | Kolesterol | 51,1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| | Fibrer | 1,2 | g |
| | Monosackarider | 0,9 | g |
| | Sackaros | 0,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 124 | mg |
| | Järn | 1,64 | mg |
| | Kalcium | 49 | mg |
| | Kalium | 152 | mg |
| | Magnesium | 24 | mg |
| | Natrium | 390 | mg |
| | Selen | 13,6 | µg |
| | Zink | 1,21 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,7 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 39 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 164 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 12 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 26 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,06 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg |
| | Vitamin D | 0,16 | µg |
| | Vitamin E | 0,7 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| | Avfall | 15 | % |
| | Vatten | 84,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar