Salsiccia italiensk korv stekt utan fett
| Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Korv nöt gris lamm häst |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 40,6 | % |
| | Protein | 43,9 | % |
| | Kolhydrater | 15,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 299 | kcal |
| | Energi kJ | 1251 | kJ |
| | Fett | 20,2 | g |
| | Kolhydrat | 7,7 | g |
| | Protein | 21,8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 9,3 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,5 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,7 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 8,5 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,9 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 2,3 | g |
| | Kolesterol | 60,6 | mg |
| | Mättade fettsyror | 7,6 | g |
| | Transfettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 189 | mg |
| | Jod | 2 | µg |
| | Järn | 1,56 | mg |
| | Kalcium | 11 | mg |
| | Kalium | 368 | mg |
| | Magnesium | 24 | mg |
| | Natrium | 1079 | mg |
| | Selen | 14,3 | µg |
| | Zink | 4,73 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,04 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 75 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 12 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 8,8 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 12,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 8 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 8 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,32 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,93 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,75 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,56 | mg |
| | Vitamin D | 0,39 | µg |
| | Vitamin E | 0,04 | mg |
| Övrigt | Aska | 3,7 | g |
| | Vatten | 46,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar