Rökt skinka gris stekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Gris färsk fryst tillagad |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 22,3 | % | |
| Protein | 77,7 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 163 | kcal |
| Energi kJ | 681 | kJ | |
| Fett | 7,1 | g | |
| Protein | 24,7 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,9 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,8 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
| Kolesterol | 58,8 | mg | |
| Mättade fettsyror | 3 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 202 | mg |
| Järn | 0,82 | mg | |
| Kalcium | 14 | mg | |
| Kalium | 335 | mg | |
| Magnesium | 20 | mg | |
| Natrium | 1694 | mg | |
| Selen | 7,1 | µg | |
| Zink | 3,53 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,35 | mg |
| Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 7,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,8 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 2 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,62 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,66 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,37 | mg | |
| Vitamin D | 0,74 | µg | |
| Vitamin E | 0,35 | mg | |
| Övrigt | Aska | 5,2 | g |
| Vatten | 63,1 | g | |