Rågsiktsbröd osötat ca 3,5% fibrer
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 5,4 | % |
| | Protein | 14,3 | % |
| | Kolhydrater | 80,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 261 | kcal |
| | Energi kJ | 1091 | kJ |
| | Fett | 3,2 | g |
| | Kolhydrat | 47,3 | g |
| | Protein | 8,4 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,9 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,6 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2 | g |
| | Fibrer | 3,4 | g |
| | Monosackarider | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 125 | mg |
| | Järn | 0,8 | mg |
| | Kalcium | 22 | mg |
| | Kalium | 145 | mg |
| | Magnesium | 32 | mg |
| | Natrium | 416 | mg |
| | Selen | 0,6 | µg |
| | Zink | 1,26 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,59 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 22 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 3,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 12 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 12 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,27 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,26 | mg |
| | Vitamin D | 0,11 | µg |
| | Vitamin E | 0,59 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| | Vatten | 36,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar