Rotsaksgryta rötter brynta
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 25,2 | % |
| | Protein | 10,4 | % |
| | Kolhydrater | 64,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 66 | kcal |
| | Energi kJ | 276 | kJ |
| | Fett | 2,9 | g |
| | Kolhydrat | 7,4 | g |
| | Protein | 1,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,6 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| | Kolesterol | 0,1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
| | Fibrer | 2,7 | g |
| | Monosackarider | 2,9 | g |
| | Sackaros | 1,8 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 52 | mg |
| | Jod | 1 | µg |
| | Järn | 0,47 | mg |
| | Kalcium | 41 | mg |
| | Kalium | 265 | mg |
| | Magnesium | 17 | mg |
| | Natrium | 474 | mg |
| | Selen | 0,2 | µg |
| | Zink | 0,36 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,03 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 37 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1960 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 189 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg |
| | Vitamin E | 1,04 | mg |
| Övrigt | Aska | 2 | g |
| | Avfall | 16 | % |
| | Vatten | 83,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar