Ris långkornigt kokt
| Maträttstyp: | Risrätter |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
| Livsmedelsgrupp: | Ris risnudlar |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 0,7 | % | |
| Protein | 9,2 | % | |
| Kolhydrater | 90,1 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 117 | kcal |
| Energi kJ | 490 | kJ | |
| Fett | 0,2 | g | |
| Kolhydrat | 25,6 | g | |
| Protein | 2,6 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Fibrer | 0,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 45 | mg |
| Jod | 46 | µg | |
| Järn | 0,01 | mg | |
| Kalcium | 1 | mg | |
| Kalium | 18 | mg | |
| Magnesium | 3 | mg | |
| Natrium | 361 | mg | |
| Zink | 0,43 | mg | |
| Vitaminer | Folat (Folsyra) | 2 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| Vatten | 70,2 | g | |