Pytt i panna hemlagad i gjutjärnsstekpanna
| Tillverkare: | Hemlagat |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 23,5 | % |
| | Protein | 23,9 | % |
| | Kolhydrater | 52,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 139 | kcal |
| | Energi kJ | 580 | kJ |
| | Fett | 6,2 | g |
| | Kolhydrat | 13,9 | g |
| | Protein | 6,3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,9 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| | Kolesterol | 8 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| | Fibrer | 0,9 | g |
| | Monosackarider | 0,9 | g |
| | Sackaros | 0,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 89 | mg |
| | Järn | 4,1 | mg |
| | Kalcium | 12 | mg |
| | Kalium | 370 | mg |
| | Magnesium | 18 | mg |
| | Natrium | 285 | mg |
| | Selen | 2 | µg |
| | Zink | 1,2 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,54 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 7 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 8 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 30 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 31 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg |
| | Vitamin D | 0,34 | µg |
| | Vitamin E | 0,54 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| | Vatten | 71 | g |
Källa, referenser och övriga länkar