Oxtunga nöt
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 43,4 | % | |
| Protein | 56,6 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 176 | kcal |
| Energi kJ | 734 | kJ | |
| Fett | 12,4 | g | |
| Protein | 16,2 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,4 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,5 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,5 | g | |
| Kolesterol | 100 | mg | |
| Mättade fettsyror | 5,9 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 175 | mg |
| Jod | 2 | µg | |
| Järn | 2,6 | mg | |
| Kalcium | 9 | mg | |
| Kalium | 295 | mg | |
| Magnesium | 18 | mg | |
| Natrium | 97 | mg | |
| Selen | 9 | µg | |
| Zink | 3,1 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,28 | mg |
| Folat (Folsyra) | 19 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 24 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 5 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 12 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 14 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,34 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 4,9 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg | |
| Vitamin D | 0,3 | µg | |
| Vitamin E | 0,28 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| Avfall | 25 | % | |
| Vatten | 70,5 | g | |