Matlagningsyoghurt 8% fett
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Naturell fil youghurt uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 50,3 | % |
| | Protein | 20,1 | % |
| | Kolhydrater | 29,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 103 | kcal |
| | Energi kJ | 430 | kJ |
| | Fett | 8 | g |
| | Kolhydrat | 4,7 | g |
| | Protein | 3,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,9 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,7 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,8 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| | Kolesterol | 24 | mg |
| | Mättade fettsyror | 5,3 | g |
| | Transfettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,6 | g |
| | Monosackarider | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 87 | mg |
| | Järn | 0,04 | mg |
| | Kalcium | 110 | mg |
| | Kalium | 154 | mg |
| | Magnesium | 12 | mg |
| | Natrium | 38 | mg |
| | Selen | 1,8 | µg |
| | Zink | 0,43 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,19 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 11 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 37 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 67 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 70 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,23 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg |
| | Vitamin D | 0,06 | µg |
| | Vitamin E | 0,19 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| | Vatten | 83,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar