Köttfärssås älgfärs
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 20,1 | % | |
| Protein | 59,8 | % | |
| Kolhydrater | 20,1 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 87 | kcal |
| Energi kJ | 364 | kJ | |
| Fett | 3,4 | g | |
| Kolhydrat | 3,4 | g | |
| Protein | 10,1 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,8 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
| Kolesterol | 28,1 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,5 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
| Fibrer | 1,2 | g | |
| Monosackarider | 1,7 | g | |
| Sackaros | 0,7 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 104 | mg |
| Jod | 43 | µg | |
| Järn | 1,66 | mg | |
| Kalcium | 22 | mg | |
| Kalium | 302 | mg | |
| Magnesium | 18 | mg | |
| Natrium | 449 | mg | |
| Selen | 3,4 | µg | |
| Zink | 2,09 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,43 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 95 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,7 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,5 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 1 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,87 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
| Vitamin E | 1,43 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Avfall | 2 | % | |
| Vatten | 79,4 | g | |