Köttfärssås hemlagad i gjutjärnsstekpanna
	
	
| Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker | 
| Tillverkare: | Hemlagat | 
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt | 
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |  | 
|  | Fett | 28,2 | % | 
|  | Protein | 45,9 | % | 
|  | Kolhydrater | 26,0 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 100 | kcal | 
|  | Energi kJ | 419 | kJ | 
|  | Fett | 5,1 | g | 
|  | Kolhydrat | 4,7 | g | 
|  | Protein | 8,3 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,3 | g | 
|  | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | 
|  | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | 
|  | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,1 | g | 
|  | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g | 
|  | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | 
|  | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2 | g | 
|  | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | 
|  | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | 
|  | Fleromättade fettsyror | 0,5 | g | 
|  | Kolesterol | 28 | mg | 
|  | Mättade fettsyror | 2 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g | 
|  | Fibrer | 1,1 | g | 
|  | Monosackarider | 1,5 | g | 
|  | Sackaros | 0,2 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 80 | mg | 
|  | Järn | 5,6 | mg | 
|  | Kalcium | 16 | mg | 
|  | Kalium | 285 | mg | 
|  | Magnesium | 18 | mg | 
|  | Natrium | 360 | mg | 
|  | Selen | 1 | µg | 
|  | Zink | 2,4 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,2 | mg | 
|  | Folat (Folsyra) | 7 | µg | 
|  | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 240 | µg | 
|  | Niacin (Vitamin B3) | 2,5 | mg | 
|  | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4 | mg | 
|  | Retinol (Vitamin A) | 16 | µg | 
|  | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 36 | µg | 
|  | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg | 
|  | Tiamin (Vitamin B1) | 0,18 | mg | 
|  | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,5 | µg | 
|  | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,21 | mg | 
|  | Vitamin D | 0,48 | µg | 
|  | Vitamin E | 1,2 | mg | 
| Övrigt | Aska | 1,8 | g | 
|  | Vatten | 79 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar