Köttfärslimpa stekt fryst
| Maträttstyp: | Biffar, järpar, rullader, bullar, limpor |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 37,6 | % |
| | Protein | 37,0 | % |
| | Kolhydrater | 25,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 211 | kcal |
| | Energi kJ | 883 | kJ |
| | Fett | 13,5 | g |
| | Kolhydrat | 9,1 | g |
| | Protein | 13,3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,3 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,8 | g |
| | Kolesterol | 89 | mg |
| | Mättade fettsyror | 5,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,2 | g |
| | Fibrer | 0,3 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 142 | mg |
| | Järn | 1,5 | mg |
| | Kalcium | 29 | mg |
| | Kalium | 280 | mg |
| | Magnesium | 25 | mg |
| | Natrium | 780 | mg |
| | Selen | 3 | µg |
| | Zink | 2,7 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,72 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 7 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 3,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,6 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 49 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 50 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 1,2 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,5 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,32 | mg |
| | Vitamin D | 0,67 | µg |
| | Vitamin E | 0,72 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,8 | g |
| | Vatten | 61 | g |
Källa, referenser och övriga länkar