Kåldolmar stekta frysta m sås värmda
| Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 31,3 | % |
| | Protein | 29,4 | % |
| | Kolhydrater | 39,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 93 | kcal |
| | Energi kJ | 388 | kJ |
| | Fett | 5,1 | g |
| | Kolhydrat | 6,4 | g |
| | Protein | 4,8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,3 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,5 | g |
| | Kolesterol | 18 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| | Fibrer | 1,1 | g |
| | Monosackarider | 1,3 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 68 | mg |
| | Järn | 0,6 | mg |
| | Kalcium | 42 | mg |
| | Kalium | 166 | mg |
| | Magnesium | 11 | mg |
| | Natrium | 405 | mg |
| | Selen | 1,2 | µg |
| | Zink | 0,6 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,32 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 18 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 43 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 13 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 17 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,8 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,1 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg |
| | Vitamin D | 0,19 | µg |
| | Vitamin E | 0,32 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| | Vatten | 81 | g |
Källa, referenser och övriga länkar