Kycklingsallad ananas paprika vitlöksdressing
| Maträttstyp: | Sallad |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 43,0 | % |
| | Protein | 37,2 | % |
| | Kolhydrater | 19,8 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 75 | kcal |
| | Energi kJ | 314 | kJ |
| | Fett | 5,2 | g |
| | Kolhydrat | 2,4 | g |
| | Protein | 4,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,9 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,3 | g |
| | Kolesterol | 17 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,6 | g |
| Kolhydrater | Fibrer | 0,8 | g |
| | Monosackarider | 1,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 67 | mg |
| | Jod | 2 | µg |
| | Järn | 0,27 | mg |
| | Kalcium | 21 | mg |
| | Kalium | 177 | mg |
| | Magnesium | 100 | mg |
| | Natrium | 147 | mg |
| | Selen | 2 | µg |
| | Zink | 0,3 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,16 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 22 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 475 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 3 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 42 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,16 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| | Vitamin E | 1,16 | mg |
| | Vitamin K | 29 | µg |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| | Vatten | 86,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar