Kyckling kokt
| Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Kyckling |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 12,6 | % | |
| Protein | 87,4 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 167 | kcal |
| Energi kJ | 700 | kJ | |
| Fett | 4,5 | g | |
| Protein | 31,3 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,5 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
| Kolesterol | 102 | mg | |
| Mättade fettsyror | 1,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 253 | mg |
| Jod | 47 | µg | |
| Järn | 1,32 | mg | |
| Kalcium | 19 | mg | |
| Kalium | 335 | mg | |
| Magnesium | 37 | mg | |
| Natrium | 481 | mg | |
| Selen | 16,3 | µg | |
| Zink | 2,19 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,6 | mg |
| Folat (Folsyra) | 23 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 11,9 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 17,7 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 23 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 23 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,38 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,31 | mg | |
| Vitamin D | 0,58 | µg | |
| Vitamin E | 1,6 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,4 | g |
| Vatten | 61,8 | g | |