Kalvstek
| Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 10,6 | % | |
| Protein | 89,4 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 134 | kcal |
| Energi kJ | 560 | kJ | |
| Fett | 3,1 | g | |
| Protein | 26,1 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,4 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Kolesterol | 88,4 | mg | |
| Mättade fettsyror | 1,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 268 | mg |
| Jod | 8 | µg | |
| Järn | 2,24 | mg | |
| Kalcium | 16 | mg | |
| Kalium | 461 | mg | |
| Magnesium | 25 | mg | |
| Natrium | 134 | mg | |
| Selen | 7,5 | µg | |
| Zink | 4,23 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,37 | mg |
| Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 7,5 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 12,3 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 36 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 36 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,29 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,4 | mg | |
| Vitamin D | 0,37 | µg | |
| Vitamin E | 0,37 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| Avfall | 14 | % | |
| Vatten | 69,1 | g | |