Kalops nötkött fryst sås
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 26,1 | % |
| | Protein | 61,7 | % |
| | Kolhydrater | 12,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 123 | kcal |
| | Energi kJ | 516 | kJ |
| | Fett | 6 | g |
| | Kolhydrat | 2,8 | g |
| | Protein | 14,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,9 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Kolesterol | 44 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| | Fibrer | 0,6 | g |
| | Monosackarider | 0,5 | g |
| | Sackaros | 0,5 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 130 | mg |
| | Järn | 1,9 | mg |
| | Kalcium | 10 | mg |
| | Kalium | 230 | mg |
| | Magnesium | 11 | mg |
| | Natrium | 540 | mg |
| | Selen | 1 | µg |
| | Zink | 2,8 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,59 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 6 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 108 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,6 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 90 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 99 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,38 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,5 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| | Vitamin D | 0,86 | µg |
| | Vitamin E | 0,59 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,4 | g |
| | Vatten | 74 | g |
Källa, referenser och övriga länkar