Hårt bröd vete vallmofrö 5,5% fibrer Siljans frukost
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 8,2 | % |
| | Protein | 12,7 | % |
| | Kolhydrater | 79,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 398 | kcal |
| | Energi kJ | 1667 | kJ |
| | Fett | 7,1 | g |
| | Kolhydrat | 68,9 | g |
| | Protein | 11,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,4 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,8 | g |
| | Kolesterol | 1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,2 | g |
| | Fibrer | 5,5 | g |
| | Monosackarider | 3,3 | g |
| | Sackaros | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 170 | mg |
| | Jod | 11 | µg |
| | Järn | 1,73 | mg |
| | Kalcium | 62 | mg |
| | Kalium | 260 | mg |
| | Magnesium | 34 | mg |
| | Natrium | 425 | mg |
| | Selen | 3,6 | µg |
| | Zink | 1,18 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,64 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 67 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 4,8 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,7 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 22 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 23 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,3 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,31 | mg |
| | Vitamin D | 0,25 | µg |
| | Vitamin E | 0,64 | mg |
| | Vitamin K | 6 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| | Vatten | 5,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar