Hårt bröd vete vallmofrö 5,5% fibrer Siljans frukost
	
	
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån | 
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag | 
| Rätt/råvara: | Produkt/vara | 
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller inte nyckelhålet | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |   | 
|   | Fett | 8,2 | % | 
|   | Protein | 12,7 | % | 
|   | Kolhydrater | 79,1 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori)  | 398 | kcal | 
|   | Energi kJ | 1667 | kJ | 
|   | Fett | 7,1 | g | 
|   | Kolhydrat | 68,9 | g | 
|   | Protein | 11,1 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,4 | g | 
|   | Fettsyror C16 (Palmetinsyra)  | 0,4 | g | 
|   | Fettsyror C18 (Stearinsyra)  | 0,2 | g | 
|   | Fettsyror C18:1 (Oljesyra)  | 2,3 | g | 
|   | Fettsyror C18:2 (Linolsyra)  | 1,4 | g | 
|   | Fettsyror C18:3 (Linolensyra)  | 0,4 | g | 
|   | Fleromättade fettsyror | 1,8 | g | 
|   | Kolesterol | 1 | mg | 
|   | Mättade fettsyror | 0,6 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 2,2 | g | 
|   | Fibrer | 5,5 | g | 
|   | Monosackarider | 3,3 | g | 
|   | Sackaros | 0,2 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 170 | mg | 
|   | Jod | 11 | µg | 
|   | Järn | 1,73 | mg | 
|   | Kalcium | 62 | mg | 
|   | Kalium | 260 | mg | 
|   | Magnesium | 34 | mg | 
|   | Natrium | 425 | mg | 
|   | Selen | 3,6 | µg | 
|   | Zink | 1,18 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin)  | 0,64 | mg | 
|   | Folat (Folsyra)  | 67 | µg | 
|   | Karoten (Provitamin (A-vitamin))  | 7 | µg | 
|   | Niacin (Vitamin B3)  | 4,8 | mg | 
|   | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin)  | 6,7 | mg | 
|   | Retinol (Vitamin A)  | 22 | µg | 
|   | Retinolekvivalent ((Vitamin A))  | 23 | µg | 
|   | Riboflavin (Vitamin B2)  | 0,18 | mg | 
|   | Tiamin (Vitamin B1)  | 0,3 | mg | 
|   | Vitamin B6 (Pyridoxin)  | 0,31 | mg | 
|   | Vitamin D | 0,25 | µg | 
|   | Vitamin E | 0,64 | mg | 
|   | Vitamin K | 6 | µg | 
| Övrigt | Aska | 1,9 | g | 
|   | Vatten | 5,5 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar