Hårt bröd havre vete råg mjölk 8% fibrer Wasa havre
	
	
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån | 
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag | 
| Rätt/råvara: | Produkt/vara | 
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |   | 
|   | Fett | 8,3 | % | 
|   | Protein | 16,0 | % | 
|   | Kolhydrater | 75,7 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori)  | 379 | kcal | 
|   | Energi kJ | 1586 | kJ | 
|   | Fett | 6,8 | g | 
|   | Kolhydrat | 61,7 | g | 
|   | Protein | 13 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g | 
|   | Fettsyror C16 (Palmetinsyra)  | 0,8 | g | 
|   | Fettsyror C18 (Stearinsyra)  | 0,2 | g | 
|   | Fettsyror C18:1 (Oljesyra)  | 1,7 | g | 
|   | Fettsyror C18:2 (Linolsyra)  | 1,6 | g | 
|   | Fettsyror C18:3 (Linolensyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fleromättade fettsyror | 1,7 | g | 
|   | Kolesterol | 1 | mg | 
|   | Mättade fettsyror | 1 | g | 
|   | Transfettsyror | 0,1 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 2,7 | g | 
|   | Fibrer | 8 | g | 
|   | Monosackarider | 0,4 | g | 
|   | Sackaros | 0,1 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 350 | mg | 
|   | Jod | 12 | µg | 
|   | Järn | 2,97 | mg | 
|   | Kalcium | 105 | mg | 
|   | Kalium | 430 | mg | 
|   | Magnesium | 92 | mg | 
|   | Natrium | 600 | mg | 
|   | Selen | 2 | µg | 
|   | Zink | 2,18 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin)  | 0,89 | mg | 
|   | Folat (Folsyra)  | 55 | µg | 
|   | Niacin (Vitamin B3)  | 1,4 | mg | 
|   | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin)  | 3,6 | mg | 
|   | Retinol (Vitamin A)  | 2 | µg | 
|   | Retinolekvivalent ((Vitamin A))  | 2 | µg | 
|   | Riboflavin (Vitamin B2)  | 0,1 | mg | 
|   | Tiamin (Vitamin B1)  | 0,2 | mg | 
|   | Vitamin B12 (Kobalamin)  | 0,27 | µg | 
|   | Vitamin B6 (Pyridoxin)  | 0,21 | mg | 
|   | Vitamin E | 0,89 | mg | 
|   | Vitamin K | 3 | µg | 
| Övrigt | Aska | 3 | g | 
|   | Vatten | 7,5 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar