Grönsaksgryta majs purjo ärter
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 7,1 | % |
| | Protein | 21,3 | % |
| | Kolhydrater | 71,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 96 | kcal |
| | Energi kJ | 400 | kJ |
| | Fett | 1,4 | g |
| | Kolhydrat | 14,1 | g |
| | Protein | 4,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,5 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,4 | g |
| | Fibrer | 4,5 | g |
| | Monosackarider | 1 | g |
| | Sackaros | 2,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 87 | mg |
| | Jod | 35 | µg |
| | Järn | 1,11 | mg |
| | Kalcium | 17 | mg |
| | Kalium | 221 | mg |
| | Magnesium | 27 | mg |
| | Natrium | 467 | mg |
| | Selen | 0,5 | µg |
| | Zink | 0,73 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,51 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 41 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 213 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 9 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 27 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg |
| | Vitamin D | 0,11 | µg |
| | Vitamin E | 0,51 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| | Avfall | 3 | % |
| | Vatten | 74,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar