Grahamsbröd m mjölk ca 5% fibrer
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 8,6 | % |
| | Protein | 14,8 | % |
| | Kolhydrater | 76,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 279 | kcal |
| | Energi kJ | 1167 | kJ |
| | Fett | 5,2 | g |
| | Kolhydrat | 46,1 | g |
| | Protein | 8,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,6 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Kolesterol | 0,8 | mg |
| | Mättade fettsyror | 1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,5 | g |
| | Fibrer | 4,9 | g |
| | Monosackarider | 0,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 280 | mg |
| | Järn | 2,82 | mg |
| | Kalcium | 60 | mg |
| | Kalium | 270 | mg |
| | Magnesium | 75 | mg |
| | Natrium | 480 | mg |
| | Selen | 2,5 | µg |
| | Zink | 1,9 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,11 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 27 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 47 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 47 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,27 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,1 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg |
| | Vitamin D | 0,44 | µg |
| | Vitamin E | 1,11 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| | Vatten | 32,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar