Getost chèvre vitmögelost 25% fett
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Dessertost |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 56,9 | % |
| | Protein | 40,4 | % |
| | Kolhydrater | 2,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 345 | kcal |
| | Energi kJ | 1445 | kJ |
| | Fett | 29 | g |
| | Kolhydrat | 1,4 | g |
| | Protein | 20,6 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,9 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 1,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 2,7 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 7,7 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 3,8 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,3 | g |
| | Kolesterol | 97,6 | mg |
| | Mättade fettsyror | 20 | g |
| | Transfettsyror | 1,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 263 | mg |
| | Jod | 43 | µg |
| | Järn | 0,68 | mg |
| | Kalcium | 169 | mg |
| | Kalium | 134 | mg |
| | Magnesium | 17 | mg |
| | Natrium | 686 | mg |
| | Selen | 11,3 | µg |
| | Zink | 0,93 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,65 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 48 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 302 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 302 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,42 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,19 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg |
| | Vitamin D | 0,15 | µg |
| | Vitamin E | 0,65 | mg |
| | Vitamin K | 4 | µg |
| Övrigt | Aska | 2,8 | g |
| | Vatten | 46,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar