Fläsklägg gris u svål kokt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Gris färsk fryst tillagad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 20,8 | % |
| | Protein | 79,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 204 | kcal |
| | Energi kJ | 853 | kJ |
| | Fett | 8,4 | g |
| | Protein | 31,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,5 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,2 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| | Kolesterol | 97 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 260 | mg |
| | Jod | 70 | µg |
| | Järn | 2,21 | mg |
| | Kalcium | 13 | mg |
| | Kalium | 604 | mg |
| | Magnesium | 44 | mg |
| | Natrium | 661 | mg |
| | Selen | 16,2 | µg |
| | Zink | 3,56 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,65 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 3 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 14,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 20,1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 15 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,33 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 1,02 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,63 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,43 | mg |
| | Vitamin D | 0,92 | µg |
| | Vitamin E | 0,65 | mg |
| Övrigt | Aska | 3 | g |
| | Avfall | 105 | % |
| | Vatten | 56,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar