Fläskkarré gris stekt i skivor
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Gris färsk fryst tillagad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 38,6 | % |
| | Protein | 61,4 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 275 | kcal |
| | Energi kJ | 1152 | kJ |
| | Fett | 18 | g |
| | Protein | 28,6 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,4 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,6 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,7 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,5 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 2 | g |
| | Kolesterol | 93,2 | mg |
| | Mättade fettsyror | 7,8 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 293 | mg |
| | Jod | 20 | µg |
| | Järn | 2,38 | mg |
| | Kalcium | 18 | mg |
| | Kalium | 522 | mg |
| | Magnesium | 44 | mg |
| | Natrium | 251 | mg |
| | Selen | 16,1 | µg |
| | Zink | 4,66 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,64 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 8 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 9 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 14,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 14 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 14 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,46 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 1,02 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,87 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,69 | mg |
| | Vitamin D | 0,92 | µg |
| | Vitamin E | 0,64 | mg |
| Övrigt | Aska | 2 | g |
| | Avfall | 56 | % |
| | Vatten | 51,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar