Entrecôte nöt stekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 32,4 | % | |
| Protein | 67,6 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 216 | kcal |
| Energi kJ | 905 | kJ | |
| Fett | 12,5 | g | |
| Protein | 26,1 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,8 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,6 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
| Kolesterol | 70,9 | mg | |
| Mättade fettsyror | 6,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 213 | mg |
| Jod | 13 | µg | |
| Järn | 3,02 | mg | |
| Kalcium | 10 | mg | |
| Kalium | 398 | mg | |
| Magnesium | 28 | mg | |
| Natrium | 175 | mg | |
| Selen | 11,8 | µg | |
| Zink | 7,09 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,13 | mg |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 13 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 7,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 12,1 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 8 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,47 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,47 | mg | |
| Vitamin D | 1,05 | µg | |
| Vitamin E | 0,13 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| Avfall | 13 | % | |
| Vatten | 60 | g | |