Blodpudding blodkorv 19% fett
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Blodprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 37,5 | % |
| | Protein | 20,9 | % |
| | Kolhydrater | 41,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 301 | kcal |
| | Energi kJ | 1259 | kJ |
| | Fett | 19 | g |
| | Kolhydrat | 21 | g |
| | Protein | 10,6 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,4 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,3 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,4 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,3 | g |
| | Kolesterol | 65 | mg |
| | Mättade fettsyror | 9,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 8,2 | g |
| | Fibrer | 2,3 | g |
| | Monosackarider | 4,2 | g |
| | Sackaros | 8,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 84 | mg |
| | Järn | 17,7 | mg |
| | Kalcium | 19 | mg |
| | Kalium | 170 | mg |
| | Magnesium | 16 | mg |
| | Natrium | 350 | mg |
| | Selen | 3 | µg |
| | Zink | 0,9 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,24 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 5 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,7 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 12 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 12 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,4 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg |
| | Vitamin D | 0,9 | µg |
| | Vitamin E | 0,24 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| | Vatten | 45 | g |
Källa, referenser och övriga länkar