Blodpudding 8% fett stekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Blodprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 23,6 | % |
| | Protein | 31,3 | % |
| | Kolhydrater | 45,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 220 | kcal |
| | Energi kJ | 921 | kJ |
| | Fett | 9,8 | g |
| | Kolhydrat | 18,8 | g |
| | Protein | 13 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,9 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Kolesterol | 70,7 | mg |
| | Mättade fettsyror | 4,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 8,4 | g |
| | Fibrer | 2,2 | g |
| | Monosackarider | 4,3 | g |
| | Sackaros | 8,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 100 | mg |
| | Järn | 18,48 | mg |
| | Kalcium | 18 | mg |
| | Kalium | 151 | mg |
| | Magnesium | 17 | mg |
| | Natrium | 435 | mg |
| | Selen | 3,3 | µg |
| | Zink | 1,3 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,05 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 4 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 9 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,12 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| | Vitamin D | 0,11 | µg |
| | Vitamin E | 0,04 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,8 | g |
| | Vatten | 54,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar