Yoghurt naturell 3 % fett
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Naturell fil youghurt uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 26,8 | % |
| | Protein | 30,4 | % |
| | Kolhydrater | 42,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 60 | kcal |
| | Energi kJ | 251 | kJ |
| | Fett | 3 | g |
| | Kolhydrat | 4,8 | g |
| | Protein | 3,4 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| | Kolesterol | 10,2 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2 | g |
| | Transfettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,7 | g |
| | Monosackarider | 0,9 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 91 | mg |
| | Järn | 0,04 | mg |
| | Kalcium | 116 | mg |
| | Kalium | 162 | mg |
| | Magnesium | 12 | mg |
| | Natrium | 41 | mg |
| | Selen | 1,8 | µg |
| | Zink | 0,45 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,07 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 11 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 14 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 25 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 26 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,24 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg |
| | Vitamin D | 0,02 | µg |
| | Vitamin E | 0,07 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| | Vatten | 88 | g |
Källa, referenser och övriga länkar