Vitt bröd glutenfritt ca 3% fibrer
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 9,9 | % |
| | Protein | 4,2 | % |
| | Kolhydrater | 85,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 299 | kcal |
| | Energi kJ | 1250 | kJ |
| | Fett | 6,4 | g |
| | Kolhydrat | 55,6 | g |
| | Protein | 2,7 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,4 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,2 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 3,7 | g |
| | Mättade fettsyror | 1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2 | g |
| | Fibrer | 2,8 | g |
| | Monosackarider | 1,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 107 | mg |
| | Järn | 0,5 | mg |
| | Kalcium | 68 | mg |
| | Kalium | 142 | mg |
| | Magnesium | 8 | mg |
| | Natrium | 236 | mg |
| | Selen | 0,4 | µg |
| | Zink | 0,28 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,63 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 26 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,14 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg |
| | Vitamin E | 0,63 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| | Vatten | 31,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar