Vitkålssallad pizzasallad
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 67,0 | % |
| | Protein | 5,3 | % |
| | Kolhydrater | 27,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 140 | kcal |
| | Energi kJ | 585 | kJ |
| | Fett | 12,6 | g |
| | Kolhydrat | 5,2 | g |
| | Protein | 1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,2 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 7 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 7,2 | g |
| | Mättade fettsyror | 1,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,5 | g |
| | Fibrer | 1,4 | g |
| | Monosackarider | 2,7 | g |
| | Sackaros | 1,5 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 27 | mg |
| | Jod | 42 | µg |
| | Järn | 0,52 | mg |
| | Kalcium | 30 | mg |
| | Kalium | 194 | mg |
| | Magnesium | 11 | mg |
| | Natrium | 340 | mg |
| | Selen | 1,3 | µg |
| | Zink | 0,18 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,14 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 34 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 40 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 123 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 10 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| | Vitamin E | 2,14 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| | Avfall | 12 | % |
| | Vatten | 78,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar