Tomatsallad m vinägrettsås
| Maträttstyp: | Sallad |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 51,6 | % |
| | Protein | 8,6 | % |
| | Kolhydrater | 39,8 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 63 | kcal |
| | Energi kJ | 265 | kJ |
| | Fett | 4,8 | g |
| | Kolhydrat | 3,7 | g |
| | Protein | 0,8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,8 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,5 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| | Fibrer | 1,2 | g |
| | Monosackarider | 2,7 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 27 | mg |
| | Jod | 18 | µg |
| | Järn | 0,26 | mg |
| | Kalcium | 8 | mg |
| | Kalium | 191 | mg |
| | Magnesium | 10 | mg |
| | Natrium | 146 | mg |
| | Selen | 0,5 | µg |
| | Zink | 0,19 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,69 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 13 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 18 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 494 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 41 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| | Vitamin E | 1,69 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| | Vatten | 88,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar