Saltkött av nöt rimmat kokt
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 8,5 | % |
| | Protein | 91,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 110 | kcal |
| | Energi kJ | 460 | kJ |
| | Fett | 2,1 | g |
| | Protein | 22,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,9 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| | Kolesterol | 91 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,9 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 250 | mg |
| | Järn | 3,4 | mg |
| | Kalcium | 15 | mg |
| | Kalium | 350 | mg |
| | Magnesium | 24 | mg |
| | Natrium | 820 | mg |
| | Selen | 9 | µg |
| | Zink | 6,2 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 12 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 4 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 2 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,3 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,33 | mg |
| | Vitamin D | 0,5 | µg |
| | Vitamin E | 0,3 | mg |
| Övrigt | Aska | 4,6 | g |
| | Vatten | 70,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar