Rödbetssoppa typ Borsjtj
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 11,6 | % |
| | Protein | 16,3 | % |
| | Kolhydrater | 72,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 22 | kcal |
| | Energi kJ | 91 | kJ |
| | Fett | 0,5 | g |
| | Kolhydrat | 3,1 | g |
| | Protein | 0,7 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
| | Fibrer | 0,9 | g |
| | Monosackarider | 0,8 | g |
| | Sackaros | 1,8 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 16 | mg |
| | Järn | 0,21 | mg |
| | Kalcium | 16 | mg |
| | Kalium | 115 | mg |
| | Magnesium | 8 | mg |
| | Natrium | 170 | mg |
| | Selen | 0,5 | µg |
| | Zink | 0,21 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,17 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 322 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,3 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 31 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| | Vitamin E | 0,17 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| | Avfall | 8 | % |
| | Vatten | 94 | g |
Källa, referenser och övriga länkar