Rågbröd typ rallarhalvor ca 9% fibrer
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd m fullkorn uppfyller nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,6 | % |
| | Protein | 11,5 | % |
| | Kolhydrater | 85,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 261 | kcal |
| | Energi kJ | 1091 | kJ |
| | Fett | 1,5 | g |
| | Kolhydrat | 49,9 | g |
| | Protein | 6,7 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,5 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
| | Fibrer | 9,1 | g |
| | Monosackarider | 3,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 210 | mg |
| | Järn | 2,43 | mg |
| | Kalcium | 29 | mg |
| | Kalium | 321 | mg |
| | Magnesium | 75 | mg |
| | Natrium | 614 | mg |
| | Selen | 0,8 | µg |
| | Zink | 1,56 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,56 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 44 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,8 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg |
| | Vitamin E | 0,56 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,5 | g |
| | Vatten | 30,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar