Rågbröd potatis ca 5% fibrer
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,4 | % |
| | Protein | 9,6 | % |
| | Kolhydrater | 88,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 258 | kcal |
| | Energi kJ | 1081 | kJ |
| | Fett | 1,4 | g |
| | Kolhydrat | 52,4 | g |
| | Protein | 5,7 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,9 | g |
| | Fibrer | 5 | g |
| | Monosackarider | 9,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 125 | mg |
| | Järn | 1,4 | mg |
| | Kalcium | 45 | mg |
| | Kalium | 250 | mg |
| | Magnesium | 37 | mg |
| | Natrium | 552 | mg |
| | Selen | 0,7 | µg |
| | Zink | 1,56 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,53 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 45 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,4 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,24 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg |
| | Vitamin E | 0,53 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| | Vatten | 33,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar