Rågbröd osötat ca 5% fibrer
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,9 | % |
| | Protein | 13,0 | % |
| | Kolhydrater | 84,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 239 | kcal |
| | Energi kJ | 1002 | kJ |
| | Fett | 1,6 | g |
| | Kolhydrat | 46,1 | g |
| | Protein | 7,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,5 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 4,2 | g |
| | Fibrer | 5 | g |
| | Monosackarider | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 113 | mg |
| | Järn | 2 | mg |
| | Kalcium | 22 | mg |
| | Kalium | 161 | mg |
| | Magnesium | 51 | mg |
| | Natrium | 341 | mg |
| | Selen | 1 | µg |
| | Zink | 1,3 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,61 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 31 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,17 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| | Vitamin E | 0,61 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| | Vatten | 38,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar