Rotselleri
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 7,2 | % | |
| Protein | 21,7 | % | |
| Kolhydrater | 71,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 36 | kcal |
| Energi kJ | 152 | kJ | |
| Fett | 0,5 | g | |
| Kolhydrat | 4,9 | g | |
| Protein | 1,5 | g | |
| Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,8 | g |
| Fibrer | 3,1 | g | |
| Monosackarider | 0,8 | g | |
| Sackaros | 2,8 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 69 | mg |
| Jod | 2 | µg | |
| Järn | 0,4 | mg | |
| Kalcium | 36 | mg | |
| Kalium | 470 | mg | |
| Magnesium | 16 | mg | |
| Natrium | 7 | mg | |
| Selen | 0,7 | µg | |
| Zink | 0,4 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,8 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 11 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
| Vitamin E | 0,8 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| Avfall | 25 | % | |
| Vatten | 89 | g | |