Rotsakssallad u dressing
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,4 | % |
| | Protein | 10,6 | % |
| | Kolhydrater | 87,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 41 | kcal |
| | Energi kJ | 172 | kJ |
| | Fett | 0,2 | g |
| | Kolhydrat | 7,4 | g |
| | Protein | 0,9 | g |
| Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,3 | g |
| | Fibrer | 2,7 | g |
| | Monosackarider | 3,3 | g |
| | Sackaros | 2,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 41 | mg |
| | Jod | 1 | µg |
| | Järn | 0,42 | mg |
| | Kalcium | 34 | mg |
| | Kalium | 270 | mg |
| | Magnesium | 15 | mg |
| | Natrium | 13 | mg |
| | Selen | 0,3 | µg |
| | Zink | 0,36 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,32 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 13 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 50 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2129 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 206 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| | Vitamin E | 0,32 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| | Avfall | 16 | % |
| | Vatten | 88 | g |
Källa, referenser och övriga länkar