Risdiet flingor
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Ris risnudlar |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 1,2 | % | |
| Protein | 7,9 | % | |
| Kolhydrater | 90,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 371 | kcal |
| Energi kJ | 1552 | kJ | |
| Fett | 1,1 | g | |
| Kolhydrat | 80,9 | g | |
| Protein | 7 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| Fibrer | 2,1 | g | |
| Sackaros | 0,3 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 98 | mg |
| Järn | 0,35 | mg | |
| Kalcium | 10 | mg | |
| Kalium | 76 | mg | |
| Magnesium | 35 | mg | |
| Selen | 2 | µg | |
| Zink | 0,8 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,1 | mg |
| Folat (Folsyra) | 4 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,8 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,44 | mg | |
| Vitamin E | 0,1 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,5 | g |
| Vatten | 8,4 | g | |