Potatis stekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
| Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 12,6 | % | |
| Protein | 6,1 | % | |
| Kolhydrater | 81,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 125 | kcal |
| Energi kJ | 522 | kJ | |
| Fett | 3,3 | g | |
| Kolhydrat | 21,3 | g | |
| Protein | 1,6 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 1,1 | g | |
| Monosackarider | 0,3 | g | |
| Sackaros | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 36 | mg |
| Jod | 25 | µg | |
| Järn | 0,76 | mg | |
| Kalcium | 8 | mg | |
| Kalium | 494 | mg | |
| Magnesium | 24 | mg | |
| Natrium | 238 | mg | |
| Selen | 0,1 | µg | |
| Zink | 0,33 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,85 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,9 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
| Vitamin E | 0,85 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Avfall | 12 | % | |
| Vatten | 71 | g | |