Pepparrot
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 3,8 | % | |
| Protein | 28,3 | % | |
| Kolhydrater | 67,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 81 | kcal |
| Energi kJ | 341 | kJ | |
| Fett | 0,6 | g | |
| Kolhydrat | 10,8 | g | |
| Protein | 4,5 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 5,9 | g |
| Fibrer | 7,3 | g | |
| Monosackarider | 0,7 | g | |
| Sackaros | 5,9 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 120 | mg |
| Jod | 1 | µg | |
| Järn | 1,2 | mg | |
| Kalcium | 78 | mg | |
| Kalium | 740 | mg | |
| Magnesium | 43 | mg | |
| Natrium | 7 | mg | |
| Selen | 0,2 | µg | |
| Zink | 1,4 | mg | |
| Vitaminer | Askorbinsyra (Vitamin C) | 152 | mg |
| Folat (Folsyra) | 36 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 20 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,4 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,8 | g |
| Avfall | 27 | % | |
| Vatten | 75 | g | |