Parmesanost hårdost 30% fett riven
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Hård ost m.m. uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 39,8 | % |
| | Protein | 55,1 | % |
| | Kolhydrater | 5,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 449 | kcal |
| | Energi kJ | 1880 | kJ |
| | Fett | 30 | g |
| | Kolhydrat | 3,8 | g |
| | Protein | 41,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,7 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 3,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 8,6 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,8 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 2,6 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,8 | g |
| | Kolesterol | 79 | mg |
| | Mättade fettsyror | 19,5 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 3,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 810 | mg |
| | Järn | 1 | mg |
| | Kalcium | 1380 | mg |
| | Kalium | 107 | mg |
| | Magnesium | 51 | mg |
| | Natrium | 1860 | mg |
| | Selen | 3 | µg |
| | Zink | 3,2 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,69 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 8 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 107 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 10 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 235 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 244 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,39 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,6 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg |
| | Vitamin D | 0,21 | µg |
| | Vitamin E | 0,69 | mg |
| Övrigt | Aska | 7 | g |
| | Vatten | 17,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar