Mörkt bröd glutenfritt ca 6% fibrer
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 10,0 | % |
| | Protein | 1,0 | % |
| | Kolhydrater | 89,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 289 | kcal |
| | Energi kJ | 1210 | kJ |
| | Fett | 6,1 | g |
| | Kolhydrat | 54,6 | g |
| | Protein | 0,6 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,4 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 3,5 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,9 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| | Fibrer | 6,1 | g |
| | Monosackarider | 6,1 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 18 | mg |
| | Järn | 1,94 | mg |
| | Kalcium | 77 | mg |
| | Kalium | 290 | mg |
| | Magnesium | 4 | mg |
| | Natrium | 177 | mg |
| | Zink | 0,14 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,47 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 28 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg |
| | Vitamin E | 0,47 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| | Vatten | 31,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar