Morötter kokta
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter kokta konserverade |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 2,5 | % | |
| Protein | 5,9 | % | |
| Kolhydrater | 91,5 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 55 | kcal |
| Energi kJ | 230 | kJ | |
| Fett | 0,3 | g | |
| Kolhydrat | 10,8 | g | |
| Protein | 0,7 | g | |
| Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 4,7 | g |
| Fibrer | 3 | g | |
| Monosackarider | 5 | g | |
| Sackaros | 4,7 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 34 | mg |
| Jod | 50 | µg | |
| Järn | 0,54 | mg | |
| Kalcium | 29 | mg | |
| Kalium | 253 | mg | |
| Magnesium | 18 | mg | |
| Natrium | 392 | mg | |
| Selen | 0,7 | µg | |
| Zink | 0,37 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,56 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 8421 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 815 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
| Vitamin E | 0,57 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Avfall | 20 | % | |
| Vatten | 83,6 | g | |