Miso fermenterad sojabönspasta
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 12,7 | % |
| | Protein | 29,1 | % |
| | Kolhydrater | 58,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 173 | kcal |
| | Energi kJ | 726 | kJ |
| | Fett | 4,6 | g |
| | Kolhydrat | 21 | g |
| | Protein | 10,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 2,6 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
| | Fibrer | 2,5 | g |
| | Monosackarider | 0,4 | g |
| | Sackaros | 0,8 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 310 | mg |
| | Järn | 1,7 | mg |
| | Kalcium | 68 | mg |
| | Kalium | 335 | mg |
| | Magnesium | 100 | mg |
| | Natrium | 2950 | mg |
| | Selen | 1 | µg |
| | Zink | 3,3 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,1 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 24 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg |
| | Vitamin E | 0,1 | mg |
| Övrigt | Aska | 8,4 | g |
| | Vatten | 53 | g |
Källa, referenser och övriga länkar