Kantareller
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Svamp färsk |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 10,6 | % | |
| Protein | 31,9 | % | |
| Kolhydrater | 57,4 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 26 | kcal |
| Energi kJ | 108 | kJ | |
| Fett | 0,5 | g | |
| Kolhydrat | 2,7 | g | |
| Protein | 1,5 | g | |
| Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Fibrer | 2,3 | g |
| Monosackarider | 0,4 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 50 | mg |
| Jod | 3 | µg | |
| Järn | 0,9 | mg | |
| Kalcium | 4 | mg | |
| Kalium | 450 | mg | |
| Magnesium | 10 | mg | |
| Natrium | 3 | mg | |
| Selen | 0,4 | µg | |
| Zink | 1 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,06 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 10 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 21 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1300 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 4,9 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,2 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 108 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,39 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg | |
| Vitamin D | 2,5 | µg | |
| Vitamin E | 0,06 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| Avfall | 11 | % | |
| Vatten | 92 | g | |