Kalvbräss
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 15,5 | % | |
| Protein | 84,5 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 96 | kcal |
| Energi kJ | 402 | kJ | |
| Fett | 3,1 | g | |
| Protein | 16,9 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,2 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,1 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
| Kolesterol | 250 | mg | |
| Mättade fettsyror | 1,5 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 550 | mg |
| Järn | 0,7 | mg | |
| Kalcium | 2 | mg | |
| Kalium | 400 | mg | |
| Magnesium | 19 | mg | |
| Natrium | 75 | mg | |
| Selen | 6 | µg | |
| Zink | 1 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,44 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 18 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 13 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 53 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 54 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,1 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg | |
| Vitamin D | 0,3 | µg | |
| Vitamin E | 0,44 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2 | g |
| Vatten | 78 | g | |